V jarních měsících se naše škola v 1. až 3. ročníku zapojila do projektu Džusy a pyré.
V úvodních hodinách jsme se zaměřili na druhy ovoce a zeleniny, charakteristické vlastnosti, jejich pěstování a uchování. Děti kreslily své oblíbené ovoce nebo zeleninu, luštily tajenky a rébusy, řešily zábavné úkoly na interaktivní tabuli. Donesené ovoce nebo zeleninu měly za úkol zvážit, ale předtím zkoušely odhadnout jejich hmotnost.
V dalších hodinách jsme se zaměřili na sklizeň zeleniny na naší školní zahradě. Úroda ředkviček a hrášku byla letos velmi dobrá. Ve 2.třídě jsme sklidili téměř 2 kg ředkviček. Z nejvhodnějších tvarů jsme vyrobili „ ředkvičkové myšky“ , z čehož byly děti velmi nadšené. K výrobě jsme potřebovali pouze ředkvičky, pažitku na fousky, koření na očka a naše šikovné ruce. 3. třída zase vyráběla zdravé a chutné pomazánky, které jsme mohli ochutnat.
V závěrečných projektových hodinách jsme si vysvětlili vlastnosti džusů a pyré, jejich výrobu a různé formy zpracování. Na třídní výstavce děti představily své zdařilé návrhy balení džusů nebo pyré.
Dětem se projekt velmi líbil a aktivně se zapojovaly do všech činností.