menu
TOPlist

 

Školní jídelna ve školním roce 2021/2022

 

  • Od září připravujeme polévky bez hladké mouky na zahuštění.

 

K zahuštění polévky používáme mouku hrachovou, cizrnovou, kukuřičnou, rýžovou a pohankovou. Vybíráme vždy podle vhodnosti mouky k dané polévce. Jen tradiční polévky jako kyselice, gulášová, kulajda zahušťujeme klasicky hladkou moukou.

 

 

  • Do jídelníčku zařazujeme méně kuřecího masa, které střídáme více s krůtím masem, kachním, či králičím masem.

 

  • Jestliže se žákům podaří vypěstovat plodiny ze školní zahrady, ve školní kuchyni je zpracováváme do společných pokrmů.

 

  • Pro ochucení polévek a šťáv k masu používáme šetrné přísady značky Knorr a hygienou doporučené přísady české značky J. K. Food.

 

  • Paní kuchařky se školí ve zdravém stravování, které není jen o používání a zpracování kvalitních potravin, ale také o způsobu jejich konzumování.

 

  • Ke kvalitnímu stravování také přispívá příjemné prostředí školní jídelny, pohodový tým školních kuchařek, nabídka kvalitních nápojů a vody.

 

  • Všem strávníkům dále ke kvalitnímu stravování ještě doporučujeme u jídla nepospíchat, udržet si vnitřní optimismus a pořádně jídlo rozkousat.

 

V Hovězí dne 11. 10. 2021

Vladimíra Kaňátová, vedoucí školní jídelny